Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Állásfoglalások Professzorok az egészségügyi privatizációról
Professzorok az egészségügyi privatizációról
2007. október 16. kedd, 18:21
Share/Save/Bookmark
A Professzorok Batthyány Köre 2007. október 13-ai, délelőtti ankétjára meghívott szakértők megtárgyalták az egészségbiztosítási rendszer átalakításával kapcsolatos koncepciót, mely az Egészségügyi Minisztérium honlapján jelent meg. A következő megállapításokra jutottak.1. A koncepció kidolgozatlan, társadalmi vitára alkalmatlan állapotban van, ezért ennek visszavonását és alapos átdolgozását javasoljuk.

2. A téma súlyához nem méltó anyag mindössze két héttel korábban kerül közzétételre ahhoz az időponthoz képest, hogy a törvényjavaslat a Parlamentnek benyújtásra kerül.

3. Az idő a társadalmi vitára indokolatlanul rövid. A biztosító oldal átalakításával kapcsolatos sietést semmi nem indokolja, az Egészségbiztosítási Alap költségvetése várhatóan szufficittel zár.

4. Ami az egészségügyi ellátás folyamataiban tapasztalható súlyos zavarokat illeti, azok nem a biztosítói oldal azonnali, végiggondolatlan átalakításával korrigálhatók, hanem a szakmai szervezeteknek a korrekciós döntéshozatali bevonásával.

5. A koncepció szakmai háttéranyagai, amelyek a várható hatások elemzésével foglalkoznak, teljességgel hiányoznak, ilyen súlyú átalakításba esetlegesen végiggondolt javaslattal nem szabad belemenni.

6. A PBK felajánl mindenfajta szakmai segítséget az Egészségügyi Minisztérium számára, hogy a döntés súlyához méltó előterjesztés szülessen a biztosítási szervezet átalakításával kapcsolatosan.


Kapcsolat:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design