>>> az egészségügyért Állásfoglalások Az ország vagyonával a kormány nem bánhat kénye-kedve szerint!
Az ország vagyonával a kormány nem bánhat kénye-kedve szerint!
2007. április 01. vasárnap, 20:33
Az Élőlánc Magyarországért Elnöksége nyilatkozata, mely az Élőlánc a kórházakért tüntetésen került ismertetésre

Az ország vagyonával a kormány nem bánhat kénye-kedve szerint!

Figyelmeztetjük mindazokat, akik a Gyurcsány-kormánytól jelenleg köztulajdonban lévő ingatlant vásárolnak, hogy az eladó nem a saját tulajdonát, hanem a jövő nemzedékek örökségét értékesíti, így az adásvétel érvénytelen. A mindenkori végrehajtó hatalom megbizatása korlátozott és időleges, ezért nem áll jogában, hogy a nemzeti vagyon kiárusításából fedezze rossz gazdálkodásának veszteségét.

Közfeladatot ellátó állami intézmények otthonát a kormányzat nem viheti kétes üzletekbe. A föld külföldiek tulajdonába nem adható. Amit e földre szorgalmasabb és tehetségesebb nemzedékek építettek, nem eladó. Az ország vagyonának árusítása röviden: haza-árulás. A jogos tulajdonos adandó alkalommal érvényesíteni fogja a népszuverenitás elvéből fakadó jogait; az eladónak akkor majd tisztáznia kell magát a hűtlen kezelés vádja alól. A vevőnek pedig tudnia kell, hogy nem számíthat kárpótlásra a jogellenes üzletre költött pénz után.

Felszólítjuk a közjogi méltóságok viselőit: a Köztársaság Elnökét, az Országgyűlés, az Alkotmánybíróság, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, valamint a Számvevőszék és a Tudományos Akadémia elnökét, hogy nyilatkozzanak a kormány eljárásáról: igazolják vagy ítéljék el azt az Alkotmány szellemében, és a tulajdon lelkiismeretük szerint.

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

Budapest, 2007. március 31.