Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Állásfoglalások Nyilatkozat a népszavazásról
Nyilatkozat a népszavazásról
2008. november 10. hétfő, 23:20
Share/Save/Bookmark
Az Élőlánc Magyarországért megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló népszavazást elrendelő országgyűlési határozatot.
Sajnáljuk, hiszen – partnerszervezeteinkkel és a segítségünkre siető polgártársainkkal ­– hónapokig küzdöttünk azért, hogy a korábban soha nem tapasztalt mértékű társadalmi tiltakozás érvényre jusson, és a társadalombiztosítás üzleti alapú privatizációjáról rendelkező törvény ne lépjen hatályba. Célunkat részben elértük, időközben az Országgyűlés megváltoztatta szándékát, a népszavazás megtartását azonban továbbra is szükségesnek tartottuk, mert a – várhatóan érvényes és eredményes – népszavazás 3 évre megkötötte volna a parlamenti képviselők kezét, akikben – legnagyobb sajnálatunkra – egyre kevésbé tudunk megbízni.

Az Alkotmánybíróság döntését ugyanakkor tudomásul vesszük, mert állampolgári kötelességünk az Alkotmány felett annak megtartása révén őrködni, s ennek megfelelően az AB döntéseit tiszteletben tartani.

Az egészségbiztosítás privatizációját azonban továbbra is a lehető leghatározottabban ellenezzük, ezért ha azt újra beterjesztenék a Parlament elé, újabb népszavazást kezdeményezünk ellene.

az Élőlánc Magyarországért elnöksége

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design