Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Állásfoglalások
Állásfoglalások
Nyilatkozat a népszavazásról
2008. november 10. hétfő, 23:20
Az Élőlánc Magyarországért megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló népszavazást elrendelő országgyűlési határozatot.
 
A hatvankettek nyílt levele a Magyar Köztársaság állampolgáraihoz
2008. január 01. kedd, 15:12
Közösen kell fellépnünk az egészségbiztosítási törvény ellen – a jogállam védelmében
A kormány visszaél a hatalmával és súlyos károkat okoz az országnak. A pártállami módszerek visszatérése ellen a társadalomnak kell fellépnie – állítja hatvankét neves közéleti személyiség.
 
Társadalmi szervezetek nyílt levele a köztársaság elnökéhez
2007. december 19. szerda, 02:00
Dr. Sólyom László
a Magyar Köztársaság elnöke

Tisztelt Elnök Úr!

Az országos tiltakozást semmibe véve 2007. december 17-én a parlamenti többség megszavazta a T/4221 sz. az egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről szóló törvényt.
 
Professzorok az egészségügyi privatizációról
2007. október 16. kedd, 18:21
A Professzorok Batthyány Köre 2007. október 13-ai, délelőtti ankétjára meghívott szakértők megtárgyalták az egészségbiztosítási rendszer átalakításával kapcsolatos koncepciót, mely az Egészségügyi Minisztérium honlapján jelent meg. A következő megállapításokra jutottak.
 
Levél az országgyűlési képviselőknek
2007. május 07. hétfő, 09:38

Tisztelt Képviselőnő, Képviselő Úr!

Önnek mint választott népképviselőnek joga és kötelessége, hogy meggyőződése szerint szavazzon az Országgyűlésben. E kötelessége alól az Alkotmány szerint semmiféle pártfegyelem sem mentesíti. Alulírottak arra kérjük, hogy szavazzon „nem”-mel a közeljövőben a Tisztelt Ház elé kerülő olyan törvényjavaslatra, amely szabad utat engedne a magánbiztosítási üzletág vállalkozóinak a társadalombiztosítás vagyonához.
 
Ombudsmani állásfoglalás az OPNI-ról
2007. április 10. kedd, 01:47
Közvetlenül a húsvéti ünnepek előtt tette közzé állásfoglalását az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása ügyében. A teljes szöveget közöljük.
 
Nyilatkozat
2007. április 09. hétfő, 15:21

Az egészségügy reformjáért, a reformot lejárató kormányzati intézkedések ellen fellépő szakmai és társadalmi szervezetek azt remélik, hogy a miniszter távozását az általa képviselt politika gyökeres felülvizsgálata követi. Ehhez felajánljuk segítségünket.

 
Az Országos Civil Fórum egészségpolitikai állásfoglalása
2007. április 05. csütörtök, 10:21
A hamis doktrínák és homályos indítékok alapján, puccsszerűen, az érintettek tiltakozása ellenére kierőszakolt törvények súlyos károkat okoznak a betegellátásban, és csak a reformtörekvések lejáratására alkalmasak. Tiltakozunk a reform címén és reform helyett zajló drasztikus forráskivonás ellen!
 
Az ország vagyonával a kormány nem bánhat kénye-kedve szerint!
2007. április 01. vasárnap, 20:33
Az Élőlánc Magyarországért Elnöksége nyilatkozata, mely az Élőlánc a kórházakért tüntetésen került ismertetésre
 
A vasutasok harcának tanulságai
2007. március 09. péntek, 09:05
A vasutas dolgozók harca egészségügyi intézményeik megvédéséért és egészséges élethez fűződő jogaikért részleges eredménnyel járt - állapítja meg a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala körül helyet foglaló szervezetek közös nyilatkozata.
 


Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design