Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Sajtóvisszhang A reform újragondolására kértük fel a szocialista képviselőt
A reform újragondolására kértük fel a szocialista képviselőt
2008. január 04. péntek, 15:40
Share/Save/Bookmark
MintaképHarmadik kerületi választópolgárok egy csoportja megpróbálta rábírni Donáth László szocialista képviselőt, hogy szavazzon nemmel az egészségügyi reformra. A honatya azonban visszautasította a lakossági kritikát és csak annyit ígért meg, hogy áttanulmányozza a törvényt.


A HírTV így tudósít:

Megfogadva az egészségbiztosítási törvény ellen tiltakozó 62 értelmiségi felhívását, csütörtök este az államfő által a parlamentnek visszaküldött egészségbiztosítási törvény újragondolására kérték a szocialista Donáth Lászlót a III. kerületi lakossági fórumon.

Donáth László azt mondta: az egészségbiztosítási törvény gazdasági részével és következményeivel nem foglalkozott, ahhoz ugyanis nem ért. A szocialista képviselő szerint a reform elutasítása politikai kérdés és tisztában van azzal, hogy nincs társadalmi konszenzus az átalakítások mögött.

Aktív kép Aktív kép Aktív kép Aktív kép
fotók: TZ (a képre kattintva azok nagyíthatóak)

Az MSZP-s lelkész-képviselő szerint a morális kérdésekkel annak az oldalnak kell elszámolnia a parlamentben, amelyik folyamatosan akadályozza az egészségügy átalakítását.

A kormánypárti képviselő elmondása szerint hiába mondják a választói, hogy mondjon nemet a reformra, amikor kivétel nélkül mindenki tudja, hogy ha nemet mond az egészségügy privatizációjára, az nem tiltakozás, hanem politikai állásfoglalás.

Donáth László a heves vita végén azt ígérte, újra áttanulmányozza a törvényjavaslatot és esküje szerint képviselni fogja a III. kerületben élőket.

A HírTV videója megnézhető itt.
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design