Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> Dunakeszi tőzegláp Ingoványos ügyek Dunakeszin!
Ingoványos ügyek Dunakeszin! Nyomtatás E-mail
2010. január 25. hétfő, 23:11
Share/Save/Bookmark

Január 31-én délelőtt 11 órától a Városháza előtti téren választ kérünk Kecskeméthy Géza polgármestertől, Dióssi Csaba alpolgármestertől, Kovács Lászlótól, a Vagyongazdálkodási Bizottság elnökétől és Póczik Anitától a Jogi Bizottság elnökétől az alábbi ügyekben:

 

 

 

 

I. Tőzegláp

A Képviselő-Testület többsége beépíthető övezetbe sorolta a páratlan természeti értéket, az Auchan mellett elterülő tőzeglápot. A rendelet több törvénnyel is ellentétes. Az Önkormányzat döntése milliárdos hasznot hozott a terület tulajdonosának, Murvai Zoltánnak, de mit hozott a városnak?

Követeljük, hogy: Az Önkormányzat vizsgálja felül törvénysértő rendeletét, és semmisítse meg a tőzeglápra vonatkozó építési szabályzatot, egyben rendeljen el változtatási tilalmat a tőzegláp területére, a 7401-14 és 7851-60 hrsz. telkekre!>

 

II. Katonadomb

2009-ben – lakossági tiltakozás dacára – újabb lakótelkeket hoztak létre a Katonadombon. Később megszavazták a kemping értékének egyharmad áron való eladását, a legutóbbi üléseken pedig újból azt szorgalmazzák, hogy a Murvai Zoltán tulajdonában levő forgalomképtelen, értéktelen árterületet elcseréljék értékes építési telekre. Az árterületre ígért sétány létesítése azonban bizonytalan: sem pénz, sem vízjogi engedély nincsen rá. Az “üzlet” nyomán a város nyakán maradhat egy használhatatlan árterület.

pan>Követeljük, hogy: A Katonadombra civil szervezetekkel való egyeztetés mellett készüljön hasznosítási javaslat, majd egy erről szóló érvényes, eredményes népszavazás után új Helyi Építési Szabályzat! Addig azonban az Önkormányzat rendeljen el változtatási tilalmat!

 

III. Téli Pálya, repülőtér, Nyári Pálya

Kecskeméthy Géza megbízásából ismét olyan javaslatok készültek, amelyek jelentős beépítést engednek meg. Képzeljünk el a repülőtérre egy 900 méter hosszú, 100 méter széles összalapterületű épületegyüttest!

Követeljük, hogy: A Téli Pálya maradjon gyep, legelő besorolású általános célú mezőgazdasági terület! A repülőtér kerüljön helyi védelem alá! A repülőtéren kizárólag a repülést szolgáló épület legyen építhető, de így is maximum 0,5%-kal növekedhessen a beépített terület aránya!

 

IV. Strand

Kecskeméthy Géza polgármestersége idején a strandról csalárd szerződéssel kirekesztették a város lakosait. 2009. nyarán lejárt a szerződés, mégsem kaptuk vissza a strandot. Időközben kivágták a fákat, illegálisan beépítették és sittel feltöltötték.

Követeljük, hogy: Az eredeti állapotának megfelelően rekonstruált strand teljes területét (0155 és 0156 hrsz-ú ingatlanokat) közparkként és közútként, korlátozás nélkül használhassák a város lakói!>

 

 

Elég a város környezetének tönkretételéből!

Dunakeszi polgármestere és képviselői álljanak a nyilvánosság elé, és számoljanak be választóiknak!

 

 

----

További a témában: Dunakeszi láp

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design