Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> Dunakeszi tőzegláp Levél a környezetvédelmi miniszternek
Levél a környezetvédelmi miniszternek Nyomtatás E-mail
2009. december 07. hétfő, 12:15
Share/Save/Bookmark
Szabó Imre Úr
miniszter részére
Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Budapest

 
 
 
Tisztelt Miniszter Úr!
 
A Dunakeszi déli határában levő területet már a legelső térképeken is lápként jelölték. Természeti értékeit a kutatók az 1990-es években dolgozták fel. Léte és jelentősége magától értetődő volt mindaddig, amíg a szomszédos területen nem létesült ipari park, és nem épült meg az autópálya-körgyűrű. A szóban forgó beruházások azonban üzleti értelemben felértékelték a mezőgazdasági besorolású területet, ezért megindultak a törekvések természeti védettségének törlésére és belterületté nyilvánítására. A hatósági eljárás végén az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség olyan határozatot hozott, hogy a terület nem minősül lápnak, ezzel jogilag megnyitotta az utat beépítése előtt.
 
Alulírottak – több civil szervezet és a véleményünket támogató magánszemélyek nevében – tiltakozunk a nyilvánvalóan jogsértő eljárás ellen, amely egy jelentős természeti érték pusztulását teszi lehetővé.
 
Tisztelettel kérjük, vegyen részt a 2009. december 12-én, szombaton a helyszínen tartandó rendezvényünkön, és győződjön meg saját szemével arról, létezik-e a dunakeszi tőzegláp, és érdemes-e az 1996/LIII. törvényben rögzített ex lege védelemre. A rendezvény pontos programját és a további információkat mellékelten küldjük.
 
 
Dunakeszi, 2009. december 7.
 
 
Tisztelettel:
 
 
Lányi András
elnökségi tag
Élőlánc Magyarországért 
 
Kertész Károly
kuratóriumi elnök
Dunakeszi Tőzegtó Környezetvédelmi Alapítvány
 

----

További a témában: Dunakeszi láp

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design